MENÚ DE FIRA

VERDURETES AMB CALDO SILVESTRE

Saltegem les verdures i les posem a un bol.

Hi afegim el Caldo silvestre calent i sal al gust.

ROTLLETS RELAXANTS

Muntatge

Extenem una làmina de carbassó al taulell i al damunt d’un extrem hi posem una culleradeta del farcit. Enrotllem pressionant lleugerament.

2.1. Làmines de carbassó

Rentem els carbassons i els tallem molt fins “a lo llarg” amb ajuda d’una mandolina o d’un pelador.

2.2. Pesto relaxant

50g parmesà

½ all

20g nous

40g oli d’oliva

4g mixtura relaxant, (4 culleradetes)

Elaboració

Barregem tots els ingredients i els triturem fins que ens quedi una salsa homogènia.

2.3. Farcit de cigrons

1 ceba petita

2 grans d’all

200g cigrons

5g suc de llimona

3g sal

3 cullerades de pesto relaxant

Elaboració

Sofregim lleugerament la ceba i l’all. Ho afegim a la resta d’ingredients i els processem sense arribar a formar una massa.

POSTRES DEPURATIVES

Pa de pessic + crema pastissera + fruita

3.1. Pa de pessic

480g ou

360g sucre

400g farina

10g impulsor

4g sal

25g mixtura depurativa en pols

400g oli suau, (girasol)

Elaboració

En un bol i amb l’ajuda d’un batedor barregem l’ou i el sucre.

Hi afegim els ingredients secs, (farina, impulsor, sal i herbes en pols)

Per últim, afegim l’oli en forma de raig fi per a que emulsioni en la barreja.

Enfornem a 180ºC durant uns 30′.

3.2. Crema pastissera

1l llet

1 branca de canyella

1 pell de llimona

160g rovell

250g sucre

90g Maizena

Elaboració

Fem arrencar el bull a la llet amb la canyella i la llimona i deixem infusionar uns 20′.

Apartem canyella i llimona i afegim la resta d’ingredients.

Portem al foc i no deixem de remenar fins que la barreja espesseixi.

Aboquem a un bol i tapem amb un film a pell, per a que la crema no faci una crosta al damunt.

Un cop sigui freda la guardem a la nevera i ja es podrà utilitzar.

ROMANÍ

Fruits secs amb romaní, per acompanyar formatges

2 tasses de fruita seca mixta (ametlles, nous, avellanes, festucs, etc.)

2 cullerades d’oli d’oliva

1 cullerada de fulles de romaní fresc

Sal al gust

Instruccions:

*Preescalfeu el forn a 180°C.

En un bol gran, barreja els fruits secs amb l’oli d’oliva, les fulles de romaní i una mica de sal.

Estén els fruits secs en una sola capa sobre una safata de forn.

Enforna els fruits secs al forn preescalfat durant uns 10-15 minuts, o fins que estiguin daurats i cruixents.

Retira-ho del forn i deixa-ho refredar.

Serveix els fruits secs amb romaní com a aperitiu o com a topping per a amanides.

Galetes de parmesà i romaní

80 g llet

30 g vinagre

1 cullerada de romaní trossejat o en pols

125 ml d’oli d’oliva

150 g midó de blat de moro

150 g farina blat

1 culleradeta de llevat en pols

1 culleradeta de sal

60 g parmesà ratllat

*Liqua llet, vinagre, romaní i oli d’oliva.

A part i en un bol, barreja la resta d’ingredients i afegeix-hi la mescla liquada.

Amassa fins a aconseguir una bola uniforme.

Estira-la amb un corró i talla-la amb tallapastes o amb un ganivet.

Passa les galetes a una safata amb paper de forn i enforna a 180ºC durant 10-15 minuts.

Polenta amb romaní i cheddar

Cuina la polenta segons les instruccions del fabricant i afegeix-hi romaní picat i formatge cheddar ratllat al final de la cocció.

Barreja bé i serveix calent.

Torrada de brie amb melmelada de gerds i romaní

Torra una llesca de bon pa i al damunt posa-hi una capa de brie.

Afegeix una cullerada de melmelada de gerd i acaba-ho espolsant-hi romaní picat o en pols.

Rotlles d’albergínia, formatge de cabra i romaní

Talla albergínies en rodanxes llargues i primes i passa-les per la planxa.

Estén una capa de formatge de cabra sobre cada albergínia, espolsa-hi romaní picat i enrotlla-les.

Frittata de formatge de cabra i romaní

Bat els ous amb una mica de llet i el romaní picat.

Afegeix sal i pebre al gust i passa la mescla a una paella calenta.

Cuina a foc baix fins que la frittata estigui quasi feta.

Afegeix formatge de cabra i acaba de coure-la al forn a 200ºC fins que quedi rossa i cuita.

CALDO SILVESTRE

Salsa de iogurt silvestre

Caldo silvestre trossejat o en pols

Iogurt

Sal

Pebre

Suc de llimona

Tritura el caldo silvestre per trossejar-lo petit o fer-lo en pols, segons el teu gust, i barreja’l amb iogurt, sal, pebre i suc de llimona.

*El pots servir com a dip, acompanyant amb bastonets de verdures o per condimentar amanides.

Dip silvestre

Formatge cremós

Caldo silvestre trossejat o en pols

Salsa Worcestershire

Sal

*És ideal per acompanyar amb bastonets de verdures, torradetes i galetes salades o per patates fregides.

Vinagreta silvestre

Oli d’oliva

Suc de llimona o vinagre

Mostassa

Mel

Caldo silvestre

*Va molt bé amb amanides de fulles verdes, poma i formatge blau.

Arròs fregit silvestre

Ceba

All

Arròs cuit

Caldo silvestre trossejat o en pols

Ou

Salsa de soja

*Sofregeix la ceba i l’all, afegeix-hi l’arròs i el caldo silvestre i remena-hi l’ou. Acaba amanint-ho amb salsa de soja.

Marinada silvestre per pollastre

Caldo silvestre

Oli

All

Llimona

Sal i pebre

*Barreja tots els ingredients i marina-hi el pollastre unes hores o d’un dia per l’altre abans de coure’l a la planxa o a la brasa.

Menestra silvestre

DEPURATIVA, (ortiga, romaní, sàlvia i camamilla)

Batut depuratiu amb fruites

Barreja la mescla depurativa amb fruites de temporada, iogurt natural i mel.

Licua-ho tot junt i serveix ben fred.

Pastís salat d’herbes depuratives

Fes o compra massa brisa. Un cop estesa, espolsa-hi la mescla depurativa picada o en pols i passa-hi el corró per a que quedi fixada.

Folra un motlle amb la massa i farceix amb bròquil tallat en ramets, ceba i formatge tipus ricotta.

Enforna a 180ªC durant 30-40 minuts i serveix calent.

Quesadillas depuratives

Fon una mica de mantega en una paella i posa-hi una tortilla de blat de moro. Col·loca-hi formatge cheddar i la barreja depurativa sobre una meitat i plega l’altra meitat al damunt.

Cuina a foc mig-baix fins que el formatge es fongui i les tortilles estiguin daurades per les dues bandes.

Pizza depurativa

Prepara o compra massa de pizza i posa-la sobre una safata de forn.

Posa-hi salsa de tomàquet, la barreja depurativa i el formatge ratllat.

Enforna a 200ºC durant 10-12 minuts o fins que el formatge quedi gratinat.