MENÚ DE FIRA |
①VERDURETES AMB CALDO SILVESTRE
Saltegem les verdures i les posem a un bol.
Hi afegim el Caldo silvestre calent i sal al gust.
②ROTLLETS RELAXANTS
Muntatge
Extenem una làmina de carbassó al taulell i al damunt d’un extrem hi posem una culleradeta del farcit. Enrotllem pressionant lleugerament.
2.1. Làmines de carbassó
Rentem els carbassons i els tallem molt fins “a lo llarg” amb ajuda d’una mandolina o d’un pelador.
2.2. Pesto relaxant
50g parmesà
½ all
20g nous
40g oli d’oliva
4g mixtura relaxant, (4 culleradetes)
Elaboració
Barregem tots els ingredients i els triturem fins que ens quedi una salsa homogènia.
2.3. Farcit de cigrons
1 ceba petita
2 grans d’all
200g cigrons
5g suc de llimona
3g sal
3 cullerades de pesto relaxant
Elaboració
Sofregim lleugerament la ceba i l’all. Ho afegim a la resta d’ingredients i els processem sense arribar a formar una massa.
③POSTRES DEPURATIVES
Pa de pessic + crema pastissera + fruita
3.1. Pa de pessic
480g ou
360g sucre
400g farina
10g impulsor
4g sal
25g mixtura depurativa en pols
400g oli suau, (girasol)
Elaboració
En un bol i amb l’ajuda d’un batedor barregem l’ou i el sucre.
Hi afegim els ingredients secs, (farina, impulsor, sal i herbes en pols)
Per últim, afegim l’oli en forma de raig fi per a que emulsioni en la barreja.
Enfornem a 180ºC durant uns 30′.
3.2. Crema pastissera
1l llet
1 branca de canyella
1 pell de llimona
160g rovell
250g sucre
90g Maizena
Elaboració
Fem arrencar el bull a la llet amb la canyella i la llimona i deixem infusionar uns 20′.
Apartem canyella i llimona i afegim la resta d’ingredients.
Portem al foc i no deixem de remenar fins que la barreja espesseixi.
Aboquem a un bol i tapem amb un film a pell, per a que la crema no faci una crosta al damunt.
Un cop sigui freda la guardem a la nevera i ja es podrà utilitzar.
ROMANÍ |
Fruits secs amb romaní, per acompanyar formatges
2 tasses de fruita seca mixta (ametlles, nous, avellanes, festucs, etc.)
2 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada de fulles de romaní fresc
Sal al gust
Instruccions:
*Preescalfeu el forn a 180°C.
En un bol gran, barreja els fruits secs amb l’oli d’oliva, les fulles de romaní i una mica de sal.
Estén els fruits secs en una sola capa sobre una safata de forn.
Enforna els fruits secs al forn preescalfat durant uns 10-15 minuts, o fins que estiguin daurats i cruixents.
Retira-ho del forn i deixa-ho refredar.
Serveix els fruits secs amb romaní com a aperitiu o com a topping per a amanides.
Galetes de parmesà i romaní
80 g llet
30 g vinagre
1 cullerada de romaní trossejat o en pols
125 ml d’oli d’oliva
150 g farina blat
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de sal
60 g parmesà ratllat
*Liqua llet, vinagre, romaní i oli d’oliva.
A part i en un bol, barreja la resta d’ingredients i afegeix-hi la mescla liquada.
Amassa fins a aconseguir una bola uniforme.
Estira-la amb un corró i talla-la amb tallapastes o amb un ganivet.
Passa les galetes a una safata amb paper de forn i enforna a 180ºC durant 10-15 minuts.
Polenta amb romaní i cheddar
Cuina la polenta segons les instruccions del fabricant i afegeix-hi romaní picat i formatge cheddar ratllat al final de la cocció.
Barreja bé i serveix calent.
Torrada de brie amb melmelada de gerds i romaní
Torra una llesca de bon pa i al damunt posa-hi una capa de brie.
Afegeix una cullerada de melmelada de gerd i acaba-ho espolsant-hi romaní picat o en pols.
Rotlles d’albergínia, formatge de cabra i romaní
Talla albergínies en rodanxes llargues i primes i passa-les per la planxa.
Estén una capa de formatge de cabra sobre cada albergínia, espolsa-hi romaní picat i enrotlla-les.
Frittata de formatge de cabra i romaní
Bat els ous amb una mica de llet i el romaní picat.
Afegeix sal i pebre al gust i passa la mescla a una paella calenta.
Cuina a foc baix fins que la frittata estigui quasi feta.
Afegeix formatge de cabra i acaba de coure-la al forn a 200ºC fins que quedi rossa i cuita.
CALDO SILVESTRE |
Salsa de iogurt silvestre
Caldo silvestre trossejat o en pols
Iogurt
Sal
Pebre
Suc de llimona
Tritura el caldo silvestre per trossejar-lo petit o fer-lo en pols, segons el teu gust, i barreja’l amb iogurt, sal, pebre i suc de llimona.
*El pots servir com a dip, acompanyant amb bastonets de verdures o per condimentar amanides.
Dip silvestre
Formatge cremós
Caldo silvestre trossejat o en pols
Salsa Worcestershire
Sal
*És ideal per acompanyar amb bastonets de verdures, torradetes i galetes salades o per patates fregides.
Vinagreta silvestre
Oli d’oliva
Suc de llimona o vinagre
Mostassa
Mel
Caldo silvestre
*Va molt bé amb amanides de fulles verdes, poma i formatge blau.
Arròs fregit silvestre
Ceba
All
Arròs cuit
Caldo silvestre trossejat o en pols
Ou
Salsa de soja
*Sofregeix la ceba i l’all, afegeix-hi l’arròs i el caldo silvestre i remena-hi l’ou. Acaba amanint-ho amb salsa de soja.
Marinada silvestre per pollastre
Caldo silvestre
Oli
All
Llimona
Sal i pebre
*Barreja tots els ingredients i marina-hi el pollastre unes hores o d’un dia per l’altre abans de coure’l a la planxa o a la brasa.
Menestra silvestre
DEPURATIVA, (ortiga, romaní, sàlvia i camamilla) |
Batut depuratiu amb fruites
Barreja la mescla depurativa amb fruites de temporada, iogurt natural i mel.
Licua-ho tot junt i serveix ben fred.
Pastís salat d’herbes depuratives
Fes o compra massa brisa. Un cop estesa, espolsa-hi la mescla depurativa picada o en pols i passa-hi el corró per a que quedi fixada.
Folra un motlle amb la massa i farceix amb bròquil tallat en ramets, ceba i formatge tipus ricotta.
Enforna a 180ªC durant 30-40 minuts i serveix calent.
Quesadillas depuratives
Fon una mica de mantega en una paella i posa-hi una tortilla de blat de moro. Col·loca-hi formatge cheddar i la barreja depurativa sobre una meitat i plega l’altra meitat al damunt.
Cuina a foc mig-baix fins que el formatge es fongui i les tortilles estiguin daurades per les dues bandes.
Pizza depurativa
Prepara o compra massa de pizza i posa-la sobre una safata de forn.
Posa-hi salsa de tomàquet, la barreja depurativa i el formatge ratllat.
Enforna a 200ºC durant 10-12 minuts o fins que el formatge quedi gratinat.