Guia de recol·lecció (primavera-estiu)

El maig comença la temporada de collita de les plantes aromàtiques. És un moment emocionant per als amants de la natura, ja que moltes d’aquestes plantes arriben al seu màxim esplendor. Però saps realment quan has collir-les?

Agafa’t fort, perquè t’hem preparat un regal molt especial! Aquí tens una guia de recol·lecció de les plantes que cultivem al Mas Vinyoles Natura, a Sant Pere de Torelló, per elaborar les nostres Infusions Sambucus. Volem que coneguis quina és la temporada òptima per recollir-les. No te les perdis!

La nostra guia de recol·lecció

A continuació, veuràs les plantes més adients per collir des de maig fins a setembre, segons cada espècie. Ens agradaria que ho tinguessis en compte per l’any que ve i que no se t’escapi res quan arribi el període estival d’enguany.

Planta
Quan recol·lectar-la?
En quina infusió la podem trobar?
CamamillaHabitualment es recol·lecta a finals de primavera i principis d’estiu, sovint durant els mesos de juny, juliol i agostInfusió pura. Opció a granel o monodosis.
FarigolaLa silvestre se sol collir durant la primavera.
La conreada a principi d’estiu. Si la calor ha estat moderada, a finals de setembre es pot tornar a collir.
Infusió pura. Opció a granel o monodosis.
Flor de SaücEs cull durant la primavera fins a finals de juny.Infusió relaxant. Opció a granel o monodosi.
MarialluïsaComencem a collir-la a mig estiu fins ben entrada la tardor.Infusió pura. Opció a granel o monodosis.
MentaEs va collint durant tota la temporada.Infusió pura. Opció a granel o monodosis.
OrtigaPodem collir-la gairebé durant tot l’any, però especialment a la primavera i a la tardor.Infusió depurativa. Opció a granel o monodosis.
RomaníEs pot collir durant tot l’any, però el seu sabor i aroma són més intensos abans que comenci a florir, generalment a la primavera o a l’estiu.Infusió pura. Opció a granel o monodosis.
SàlviaEl millor moment per a la recol·lecció de la sàlvia és a l’estiu, quan les seves fulles són més plenes i abundants.Infusió depurativa. Opció a granel o monodosis.
EstèviaÉs millor recol·lectar-la durant els mesos més càlids de l’any.Infusió digestiva. Opció a granel o monodosis.
TaronginaEs cull a principis d’estiu quan les flors estant a punt d’esclatar.  Infusió refrescant. Opció a granel o monodosis.
HisopL’estiu és el millor moment per collir-lo, quan les seves flors estan en ple floriment i les seves fulles són més aromàtiques.Infusió relaxant. Opció a granel o monodosis.

Descobreix el procés d’elaboració de les Infusions Sambucus

Aquí pensem amb tothom! Si ets dels o les que els fa mandra ajupir-se per collir quatre flors, tenim una proposta per a tu! Vine al Mas Vinyoles Natura i descobreix de ben a prop com recollim i produïm les nostres infusions ecològiques i conscients. Et jurem que no caldrà que recol·lectis res, la feina és nostra! Això sí, és una oportunitat única per veure com seleccionem les millors plantes aromàtiques i les transformem en infusions. Vine i gaudeix de l’entorn i el sabor de les nostres Infusions Sambucus.

Així què? T’animes a viure aquesta experiència en primera persona? Contacta amb nosaltres a través del correu: [email protected]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *