Farigola, timó, tomillo

Thymus vulgaris L.

DescripcióMata de 1 a 2 pams. Molt poblada de fulles. A l’extrem de la branca si agrupa les flors en forma de capsa, predomina en el calis el color roig de vi.
floracióa partir del mes de març
Es criaMatollars, timodes, en terres calcàries exposades el sol. A la Finca Mas Vinyoles de Sant Pere de Torelló
Recol·leccióSumitat florida a partir d’abril, ideal a mig matí quan el sol s’ha aportat tota la humitat.
Virtuds Desperta les funcions digestives. Augmenta la força física. Estímula la circulació. Propietats antisèptiques i antiespasmòtiques.
Úsinfusió: 2 a 3 gr. De farigola per tasa d’aigua a punt de bullir. S’introdueix la planta i es tapa de 3 a 5 minuts perquè no es perdi l’essència
Sopa: Escaldar en un plat llesques de pa sec amb un bon raig d’oli i unes branquetes de farigola. Es tapa amb un altre plat uns minuts i deixes viatjar els sentit en aquesta plat tan senzill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *