Thymus vulgaris L.
Descripció | Mata de 1 a 2 pams. Molt poblada de fulles. A l’extrem de la branca si agrupa les flors en forma de capsa, predomina en el calis el color roig de vi. |
floració | a partir del mes de març |
Es cria | Matollars, timodes, en terres calcàries exposades el sol. A la Finca Mas Vinyoles de Sant Pere de Torelló |
Recol·lecció | Sumitat florida a partir d’abril, ideal a mig matí quan el sol s’ha aportat tota la humitat. |
Virtuds | Desperta les funcions digestives. Augmenta la força física. Estímula la circulació. Propietats antisèptiques i antiespasmòtiques. |
Ús | infusió: 2 a 3 gr. De farigola per tasa d’aigua a punt de bullir. S’introdueix la planta i es tapa de 3 a 5 minuts perquè no es perdi l’essència |
Sopa: Escaldar en un plat llesques de pa sec amb un bon raig d’oli i unes branquetes de farigola. Es tapa amb un altre plat uns minuts i deixes viatjar els sentit en aquesta plat tan senzill. | |
hola